Petek, 24. Maj 2024 | 13:59:09
 
 

SPLOŠNO O SISTEMU POLANS

Brezžični sistem POLANS predstavlja nov mejnik v ponudbi širokopasobnih storitev. Naše osnovno vodilo je 'dvojček/trojček v vsako slovensko vas'. Poleg kvalitete in visokih zmogljivosti, sistem odlikuje izredna prilagodljivost in razširljivost, kar pomeni, da lahko zagotavljamo storitve tako na gosto poseljenih urbanih področjih, kot tudi na odročnih ruralnih krajih, v vasicah z le nekaj gospodinjstvi. Sistem je sestavljen iz mreže oddajnikov ter iz množice terminalske opreme nameščene pri uporabnikih. Mreža oddajnikov je na eni strani povezana v hrbtenično optično omrežje, na drugi strani se nanjo preko vidne linije povezujejo končni uporabniki. Sistem deluje povsem samostojno in za delovanje ne potrebuje nikakršnje infrastrukture drugih ponudnikov, niti žice Telekoma Slovenije.

 

TEHNIČNI OPIS SISTEMA

Sistem deluje na prostem frekvenčnem pasu 5GHz in uporablja najnovejšo MIMO TDMA tehnologijo, ki omogoča prenose podatkov do 300Mb/s na segment ter poljubno število segmentov v omrežju. Na en segment se lahko vključi do 200 sprejemnih točk. Sprejemne antene so od oddajnikov lahko oddaljene do 20km. Na objektu naročnika se namesti terminalska (sprejemna antena) oprema velikosti 30cm oz. 40cm za naročnike na oddaljenosti več kot 15km od oddajne točke. Sprejemna antena je na sistem vključena preko LAN vmesnika na napajalniku antene, kamor lahko direktno vključimo računalnik ali pa domači brezžični usmerjevalnik (router). Pri vsakem priključku je  vključena funkcija "varna uporaba interneta", ki jo na željo uporabnika tudi izključimo. Sistem deluje v skladu z evropskimi standardi, tako da glede moči kot tudi frekvenčnega področja ne vpliva na zdravje ljudi.

 

INTERNET POLANS

Naročnik lahko izbira med široko paleto paketov, od najmanjših cenovno najugodnejših, do največjih, namenjeni zahtevnejšim uporabnikom.

 

IP TELEFONIJA POLANS

IP telefonija je zamenjava za klasičen telefonski priključek. Naročniku brezplačno namestimo vmesnik, na katerega lahko priključi dva neodvisna (dve številki) analogna telefona. Pri prehodu na IP telefonijo naročnik obdrži vse storitve, ki jih so poznane  iz klasične ISDN telefonije (obdrži isto telefonsko številko, prikaz številke klicočega,....). Pri prehodu na IP telefonijo naročniku uredimo prenos številke, kot tudi prekinitev naročniškega razmerja pri obstoječem operaterju. V primeru, da naročnik nima telefonskega priključka, mu brezplačno dodelimo negeografsko številko 0592xxxxx. Prav tako ima naročnik možnost izbire DUO paketov, kjer v paketu zakupi določeno število minut v fiksna in mobilna omrežja

 

NAMESTITEV OPREME

Pooblaščeni monter pri naročniku izvede namestitev na ključ. V montažo je vključena terminalska oprema brez Wifi vmesnika, namestitev opreme na objekt, ter zagon interneta. Potrebna je le predpriprava FTP kabla od zunanje antene do notranjosti objekta, kjer bo nameščena terminalska oprema. Ta dela izvede skrbnik elektroinštalacij na objektu. Na željo naročnika proti plačilu uredimo tudi brezžičen sistem po hiši WiFi ali osnovne namestitve računalnika.

 

Prenos splošnih pogojev: Splošni pogoji