Sreda, 17. Julij 2024 | 20:13:22
 
 

Informacije

e: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

tel: +386 (0)1/7211 007

fax: +386 (0)1/7216 300

mobil: 031631715       

Servis INFO

tel: +386 (0)1/7211 007

e:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

INFO

tel: +386 (0)40/997 007

tel: +386 (0)1/7211 007

Panoramske kamere

web camera link

gorosan romanRoman Goropečnik, roj. 31.3.1965 v Ljubljani, Mojster elektronike, Poklicno elektro šolo za poklic RTV mehanik sem z odliko zaključil leta 1982, v Ljubljani. Z elektroniko sem povezan od 1979, ko sem bil sprejet na šolanje v Center strokovnih šol Ljubljana za poklic "RTV Mehanik". Vajeniško dobo sem opravljal v servisu Jugotehnika v Ljubljani, ki se je kasneje prizdružil skupini  Elektrotehna. V letu 1983 se je zaradi reorganizacije podjetij servis Elektrotehna priključila podjetju Mercator Tehna-Cibes. V tem podjetju oziroma servisu je bila tudi moja prva zaposlitev. Leta 1985 sem prvič prisostvoval strokovnemu seminarju v Milanu v Italiji, ki ga je organiziralo podjetje TELEFUNKEN. Že takrat sem uspel navezati nekaj prijateljskih vezi s serviserji elektronike, namreč moj sopotnik in prevajalec je bil g. Zvonko A., doma iz Bilj pri Renčah, ki je bil takrat zaposlen v poslovalnici Mercator Tehne Cibes iz Nove Gorice. Hvaležen sem mu, da mi je s strokovnimi nasveti veliko doprinesel pri opravljanju mojega poklica vse do danes. Je eden izmed mojih vzornikov in ga še danes zelo cenim. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem bivšim sodelavcem in mentorjem podjetja Jugotehnika, ki so kakorkoli pripomogli, da sem kmalu postal samostojen serviser elektronike in kasneje tudi podjetnik.

Leta 1986 sem izkoristil edinstveno priložnost, ki me je pripeljala na delo v Avstrijo, v podjetje Leo Truppe iz Beljaka, kjer sem samostojno servisiral TV, Video naprave, ter montiral in servisiral skupinske antenske sisteme. Ker je bilo zame takrat obvladovanje nemščine šibka točka, je delo v Avstriji bilo vse prej kot lahko. Po šestih mesecih dela in tudi učenja jezika, sem prvič prisostvoval tehničnemu seminarju podjetja GRUNDIG. Od takrat dalje sem vsako leto obiskoval tehnična izpopolnjevanja, med drugim podjetij  PANASONIC, SONY, PHILIPS, JVC in NOKIA. 
Pot v samostojno podjetništvo v Sloveniji se je pričela v letu 1989, ko sem od pristojnih organov pridobil obrtno dovoljenje. Tako sem med  vračanjem iz tujine, na prošnjo občanov Domžal pričel graditi kabelski TV sistem v Domžalah. Izkušnje, ki sem jih pridobil v tujini, so mi pri izgradnji tega KKS sistema še kako pomagale. Prav tako sem v tujini  pridobljena znanja tudi na področju satelitske sprejemne tehnike v domovini s pridom izkoristil. Vzporedno s tem sem v teh časih eden redkih popravljal videoprojektorje Seleco, Barco in Sony. Prav tako tud profesionalne CATV glavne postaje, GRUNDIG  (STC, HRM module), HIRSCHMAN in KATHREIN. S kvaliteto opravljenih storitev sem si pridobil zaupanje strank, med drugim tudi za popravila profesionalne video in nadzorne opreme (CCTV) za Casino-je po Sloveniji.

 

podjetje malo gorosan-2Od leta 1999 sem z novimi poslovnimi prostori na Savski cesti 40 A v Domžalah našim zvestim strankam, naročnikom  in nenazadnje sodelavcem zagatovil višjo kakokovost dela in  storitev.

 

  

diploma romanV letih marljivega dela sem si pridobil izkušnje tudi na področju delovne pedagogike. Zaposlil sem kar nekaj pripravnikov, ki so pod mojim mentorstvom uspešno opravili pripravniški izpit. Sodeloval sem tudi pri projektu za uvajanje mojstrskih izpitov v Sloveniji. Po strokovni teoriji in praksi v Münchnu v Nemčiji, sem si pridobil naziv multiplikator in nato v letu 2004 še naziv MOJSTER ELEKTRONIKE.

Sem člam prvega upravnega odbora sekcije elektronikov ustanovljene leta 2003 pri OZS. Vse nas elektronike povezuje druženje na "Forumu", ki smo ga prav zaradi povezovanja med člani uvedli med letoma 2003/2004.  Tudi z mojo pomočjo smo dosegli, da je forum postal nepogrešljiv in še kako uporaben, pri odpravljanju težav, ki se pojavljajo s hitrim razvojem v Elektroniki, Mehanotroniki in Telekomunikacijah.

 

V zadnjih  letih je bil tudi moj prosti čas posvečen izgradnji brezžične digitalne TV imenovane ZVEZDA TV.  Leta 2011  sem v sodelovanju s podjetjem POLANS pričel vzpostavljati brezžična internetna omrežja ( WI-FI ) po vsej Sloveniji.

Vsako leto mi poklic prinaša nove izzive, nenazadnje je moja poklicna usmeritev  vedno bila in bo, uporabnikom naših storitev nuditi celovit servis od A-Ž za področje avdiovizualne in telekomunikacijske tehnike.


Roman Goropečnik