Torek, 25. Julij 2017 | 06:49:02
 
 

INFO

tel: +386 (0)40/997 007

tel: +386 (0)1/7211 007

narocilo

Panoramske kamere

web camera link

zvezda tv druzinaZvezda TV SD in HD temelji na osnovi MMDS tehnologije (mikrovalovni večtočkovni distribucijski sistem). To je digitalni distribucijski TV sistem (DVB-S), ki se uporablja za sprejem signala preko satelitov ali prizemnih oddajnikov in je alternativa kabelski, IP ali drugi redistribucijski televiziji, ki deluje na vsak model televizorja. V praksi to pomeni, da ponudnik programov (operater) s pomočjo pretvornikov, preko prizemnih oddajnikov oddaja (redistribuira) domače in tuje "kabelske" programe, na t. i. KU področju satelitskih frekvenc (11700-12500 Mhz).

Za sprejem potrebujemo digitalni sprejemnik, satelitsko anteno premera od 30-80 cm in povezovalni koaksialni kabel do vsakega sprejemnika. Sprejemno satelitsko anteno se pričvrsti na zunanji zid, balkon ali streho objekta. Pogoj za sprejem je »optična vidljivost« vaše sprejemne antene in oddajne točke.

Obstaja nekaj kombinacij združitve z že obstoječo satelitsko in klasično anteno. MMDS prenos lahko omogoča sprejem tudi več kot 100* TV  programov. Z že obstoječo oziroma dodatno satelitsko anteno še dodatnih 350 programov z najbolj razširjenih satelitov Astra, Hot Bird in Eutelsat (uporabi se lahko vsaka že obstoječa sat antena). Prav zaradi slednjega smo se odločili preko našega sistema prenašati samo tiste programe s slovenskimi podnapisi, ki so namenjeni distribuciji v kabelskih sistemih kot so npr. Discovery, National Geografic Channel, Animal Planet, FOX TV, TV 1000, History, Explorer, Drama, Sportklub .. ter seveda tudi HRT, RTS, ORF  in nekaterih Slovenskih komercialnih ter nacionalnih programov. V naši ponudbi so tudi otroški, športni in erotični programi za minimalno mesečno naročnino v standardni SD in tudi v HD kvaliteti slike.

"Čemu bi plačevali previsoko naročnino zaradi programov, ki jih sploh ne gledate ?"

mmds

Prednosti

  • ugodna naročnina
  • digitalni prenos signala
  • brez izkopov in posegov v zemljišča tujih lastnikov
  • več TV sprejemnikov na eni sprejemni anteni
  • neomejeno število uporabnikov na nekem področju
  • brezžični internet do objekta
  • lažje vzdrževanje
  • prilagajamo se željam in upoštevamo predloge naročnikov za nove TV programe

Pomankljivosti

  • občasno zastajanje slike pri močnih nalivih ali nevihtah

*število odvisno širine frekvenčnega pasu in kvalitete slike

MMDS (Angleško): Multipoint Microwave Distribution System ali Multi-channel Multi-point Distribution System and wireless cable