Četvrtak, 8. Prosinac 2022 | 04:35:20
 
 

Informacije

e: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

tel: +386 (0)1/7211 007

fax: +386 (0)1/7216 300

mobil: 031631715       

Servis INFO

tel: +386 (0)1/7211 007

e:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

INFO

tel: +386 (0)40/997 007

tel: +386 (0)1/7211 007

Panoramske kamere

web camera link

gorosan romanRoman Goropečnik, rođ. 31.3.1965 u Ljubljani, Majstor elektronike, Stručnu elektro školu za naziv RTV mehanik završio sam s odličnim uspjehom 1982 godine u Ljubljani. Elektronikom sam povezan još od 1979, kada sam bio primljen u Center strokovnih šol Ljubljana smjer ''RTV mehanik''. Strukovno naukovanje obavljao sam u servisu Jugotehnike u Ljubljani, koje se kasnije pridružilo grupi Elektrotehna. 1983 godine se zbog reorganizacije tvrtki servis Elektrotehna pridružio tvrtki Mercator Tehna-Cibes. U tom je poduzeću odnosno servisu bilo moje prvo zaposlenje. 1985 godine prvi put sam prisustvovao stručnom seminaru u Milanu u Italiji, kojeg je organizirala tvrtka TELEFUNKEN. Tada sam uspio dobiti par prijateljskih veza sa serviserima elektronike naime, moj suputnik i prevoditelj je bio gospodin Zvonko A., doma iz Bilj pri Renčah, koji je tada bio zaposlen u poslovnici Mercator Tehne Cibes u Novi Gorici. Zahvalan sam mu da mi je sa svojimi stručnimi savjeti mnogo pridonio u obavljanju moje profesije sve do danas. On je jedan od mojih uzora i jako ga cijenim još danas. Ovom prilikom želio bih se zahvaliti svim bivšim kolegama i mentorima tvrtke Jugotehnika, koji su mi pomogli da sam ubrzo postao samostalan serviser elektronike, a kasnije i poduzetnik.

1986 godine iskoristio sam jedinstvenu priliku koja me dovela na posao u Austriji u tvrtku Leo Truppe iz Villacha, gdje sam samostalno servisirao TV, video uređaje i montirao i servisirao antenske sustave. Budući da nisam znao dosta njemačkog jezika, moj rad u Austriji bio je sve samo ne lak. Nakon šest mjeseci rada i također učenja jezika, prvi sam put prisustvovao na tehničkom seminaru tvrtke GRUNDIG. Od tada sam svake godine posjećivao tehnička ispunjenja među ostalim i tvrtki PANASONIC, SONY, PHILIPS, JVC i NOKIA. 
Put samostalnog poduzetništva u Sloveniji počela je 1989 godine, kada sam od nadležnih tijela dobio dozvolu za poslovanje. Tako sam na povratku u domovinu, na molbu građana Domžala počeo graditi kabelski TV sustav u Domžalama. Iskustva koja sam stekao u inozemstvu, kod izgradnje KKS sustava su mi i te kako pomogle. Isto tako sam u inozemstvu stečena znanja u području satelitske prijemne tehnologije u domovini dodobra iskoristio. Također u onim vremenima bio sam jedan od rijetkih koji je servisirao videoprojektore Seleco, Barco i Sony. Isto tako i profesionalne CATV glavne stanice, GRUNDIG (STC, HRM module), HIRSCHMAN i KATHREIN. S kvalitetnom uslugom stekao sam povjerenje kupaca, među ostalim i za servisiranje profesionalnih video i nadzorne opreme (CCTV) za Casino-a diljem Slovenije.

 

podjetje malo gorosan-2Od 1999 godine sam sa novim poslovnim prostorima na Savski cesti 40 A u Domžalama, našim vjernim klijentima, pretplatnicima i na kraju i suradnicima zajamčio veću kakvoću rada i usluga.

 

  

diploma romanU godinama marljivog rada stekao sam iskustva i na području radne pedagogije. Zaposlio sam nekoliko pripravnika koji su pod mojim mentorstvom uspješno završili pripravni ispit. Također sam sudjelovao u projektu za uvođenje majstorskih ispita u Sloveniju. Nakon stručne teorije i prakse u Münchenu u Njemačkoj, dobio sam naziv multiplikator, a zatim 2004 godine i naziv MAJSTOR ELEKTRONIKE.

Član sam prvog upravnog odbora sekcije elektronika osnovanog 2003 godine kod OZS. Sve nas elektronike povezuje druženje na ''Forumu'', kojeg smo zbog povezivanja članova uveli 2003/2004 godine. Uz moju pomoč smo postigli da je forum postao nezamjenjiv i vrlo koristan za rješavanje problema koji se pojavljaju brzim razvojem u Elektroniki, Mehatroniki i Telekomunikacij.

 

Posljednjih nekoliko godina svoje slobodno vrijeme posvetio sam izgradnji bežične digitalne TV pod nazivom Zvezda TV. 2011 godine sam u suradnji sa tvrtkom POLANS počeo uspostavljati bežičnu internet mrežu (WiFi) po čitavoj Sloveniji.

Svake godine moja mi profesija donosi nove izazove, isto tako moje profesionalno usmjerenje je uvijek bilo i bit će, korisnicima naših usluga pružiti cjelovit servis od A-Ž u području audiovizualne i telekomunikacijske tehnologije.


Roman Goropečnik